Reacties uit het oude gastenboek

Laat een reactie achter

[ vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | volgende ]

Geschreven door : Marjo v Breugel
Op : 16/07/2007 om 16u51 | Woonplaats : Alhier
Wlde je even de groetjes doen Lydia,
Gaat alles goed met je?
Website : http://www.decasart.nl

Geschreven door : Levi
Op : 16/07/2007 om 11u18 | Woonplaats :
"Laat deze schriftelijke handdruk je zeggen wal ik niet onder woorden kan brengen."


Geschreven door : JanJaap
Op : 16/07/2007 om 11u00 | Woonplaats : Rotterdam.
Beste Liidia.

Je aankondiging van de nieuwe website vanmorgen ontvangen. Natuurlijk even gekeken. Ook van mijn kant mijn complimenten. Jouw kennende zal er nog meer en weer worden toegevoegd.
Ik ben benieuwd. Jammer dat Info A.N.V. nog onder behandeling staat.
Dank je voor je brief en aanvullende tips

Geschreven door : Corina
Op : 16/07/2007 om 10u54 | Woonplaats : Hoorn
Dag Alida

Ik zie dat ik vandaag niet de eerste ben, die je feliciteerd met je nieuw site van A.N.V. en www.alida-amelsbeek.info. Complimenten jou en Cath-Design. Jullie hebben een mooi stukje werk neer gezet.
Corina.

Geschreven door : Karin
Op : 16/07/2007 om 10u49 | Woonplaats : Zandvoort
Dag Lidia

Gefeliciteerd met de nieuw site.
Alle twee zeer verzorgd.

Ik houd contact.
Karin.

Geschreven door : Luuk
Op : 16/07/2007 om 10u48 | Woonplaats : Amsterdam
Lieve Lidia,


Mooie site's, ziet er goed verzorgd uit, Hoop dat je er veel succes mee krijgt.


Liefs,(met een knuffel voor het beestenspul),


Luuk
---

Geschreven door : Erwin
Op : 16/07/2007 om 09u14 | Woonplaats :
Hoi Alida,

Gefeliciteerd met jouw mooie, nieuwe, overzichtelijke site.

Lieve, warme groet,

Erwin
De getallenman

Geschreven door : Rene
Op : 09/07/2007 om 14u20 | Woonplaats : Purmerend
Van: Rene Visser
Datum: 9-7-2007 13:18:56
Onderwerp: berichtje

Hoi even een leuk berichtje, ik had je een tijdje geleden aan de telefoon met de vraag of mijn baan door ging als secreteresse,
Nou dat ging dus niet door, jij vertelde me dat je me meer in de gezondheidszorg zag werken.
Vorige week zag ik een advertentie: gezocht tandarstassitente ervaring een pré maar ik dacht kan mij het schelen ik bel
gewoon.
Ik kreeg die man aan de telefoon en vertelde ook gelijk dat ik geen ervaring heb maar wel graag wil leren, het werd even stil aan de andere kant van de lijn en vroeg vervolgens of ik de volgende dag een dagje mee wou draaien, ik heb nu 5 dagen gewerkt en vind het berenleuk en hij is zeer tevreden en ik moet het vanaf 1 augustus alleen doen zonder hulp van de andere tandarstassitente, dat vind ik wel heel erg eng.

Ik wil je bedanken voor hint die je me gegeven hebt.

Groetjes Danielle uit Purmerend ( chocolade truffels )

Geschreven door : De nootjes
Op : 05/07/2007 om 16u17 | Woonplaats :
De goede eigenschappen van noten

Tegenwoordig wordt er steeds meer geschreven en gezegd over de gezonde eigenschappen van noten en zaden. Toch blijven consumenten huiverig over noten, met name omdat noten geassocieerd worden met ongezond vet.

Als professional moeten we de consument duidelijk informeren over het feit dat noten en zaden in een bepaalde samenstelling en hoeveelheid wel degelijk goed zijn voor onze gezondheid en ook kunnen helpen om gewicht te verliezen.
Vooral het feit dat noten een uitstekende voedingsbron zijn van de gezonde vetten omega-3 en -6 en van voedingsvezels en –eiwitten is een belangrijk aspect voor onze algemene gezondheid. Daarnaast bevatten noten en ook zaden fytosterolen die helpen de opname van cholesterol uit voedsel te verlagen. Ook de voedingsmiddelenindustrie voegt steeds vaker fytosterolen toe aan producten als yoghurt. Door de samenstelling van eiwit, vezels en gezonde vetten helpen bepaalde noten en zaden de bloedsuikerspiegel te stabiliseren, waardoor de trek naar eten afneemt.

Benadrukt moet worden dat vooral de samenstelling en de dagelijkse hoeveelheid van noten en zaden van belang zijn om een optimale werking. Qua dagelijkse hoeveelheid wordt als indicatie gegeven 30 tot 60 gram noten en zaden. Qua samenstelling wordt geadviseerd te kiezen voor een gevarieerde mix en geen gezouten of gebakken noten in verband met de hoge hoeveelheden zout die deze noten meestal bevatten.

Kijk hieronder voor een overzicht van de meeste bekende, gezonde noten en zaden.


Amandelen
Rijk aan: veel magnesium, kalium, mangaan, koper, vitamine E, selenium, calcium.
Amandelen zijn cholesterolverlagend door de gezonde, enkelvoudig onverzadigd vetzuren. De schil van de amandel bevat met name veel anti-oxidanten.

Cashewnoten
Rijk aan: koper, magnesium, tryptofaan, fosfor.
Cashewnoten zijn goed voor een gezond skelet, een goede werking van het zenuwstelsel en zijn bloeddrukverlagend en ondersteunen een efficiënte spierwerking. Cashewnoten kunnen zelfs de ernst van astmatische aandoeningen verlichten. Tryptofaan is belangrijk voor de aanmaak van het ‘gelukshormoon’, serotonine.


Lijnzaad
Rijk aan: alfalinolzuur (omega-3 vetzuur), oplosbare vezels, lignine.
Lijnzaad biedt door de omega-3 vetzuren een goed alternatief voor vis. Door de oplosbare vezels biedt lijnzaad verlichting bij constipatie en aambeien. Mogelijk heeft lignine zelfs anti-kanker eigenschappen.

Paranoten
Rijk aan: eiwitten, koper, niacine, magnesium, vezels, vitamine E, selenium (anti-oxidant).
Selenium helpt de schade te herstellen die vrije radicalen bij gezonde cellen aanrichten.


Pompoenpitten
Rijk aan: magnesium, mangaan, fosfor en enkelvoudig onverzadigde vetzuren, ijzer, koper, zink en eiwitten.
Pompoenpitten zijn goed voor de prostaat door de stof curcubitacine.


Sesamzaad
Bevat: mangaan, koper, calcium, magnesium, ijzer, fosfor, vitamine B1, zink, voedingsvezels, sesamine, sesamoline.
Doordat sesamzaad koper bevat heeft sesamzaad een gunstig effect bij het verminderen van de klachten van reumatische artritis (ontstekingsremmend). Tevens heeft door de sesamine en sesamoline sesamzaad een cholesterolverlagend effect.

Walnoten
Bevat: omega-3 vetzuren, ellaginezuur.
Deze stoffen hebben een cholesterolverlagend effect en zijn ontstekingsremmend. Biedt ondersteuning aan het immuumsysteem door ellaginezuur.


Zonnebloempitten
Bevat: Vitamine E, magnesium, selenium en meervoudig en enkelvoudig onverzadigde vetzuren.
De enkelvoudig onverzadigde vetzuren zijn goed voor het hart door het cholesterolverlagend effect ervan. Tevens is vitamine E goed voor de algemene gezondheid.

Geschreven door : Tips van de Maan
Op : 27/06/2007 om 15u43 | Woonplaats :
TIPS VAN DE MAAN


Bij volle en nieuwe maan werken de standen van onze satelliet het sterkst uit. Voor die dagen krijg je een aantal tips. Wat moet je eten, drinken en doen volgens de maan? Lees het in dit artikel. De informatie kreeg ik van mijn tante. Zij heeft deze wijsheid van huis uit. Mijn grootvader deed bijna niets zonder de maantabel te raadplegen. Daarom aten zij elke maandag gestoofde uien! Daarnaast heeft zij de Enkhuizer almanak en het boek van Claudia van der Sluis ‘Moderne heksen’ geraadpleegd.

Naschrift: In december 2004 kreeg ik de nieuwst tip van Hadewij: planten hebben het liefst water op de dagen dat de maan in een waterteken staat. Watertekens zijn Kreeft, Schorpioen en Vissen. Op die dagen zijn de planten ontvankelijker voor het water. Dat geldt overigens ook voor de mensen. Op de dagen dat de maan in watertekens staat dus veel drinken (water dus...).

Tip 1: Op de dagen dat de maan vol wordt of opnieuw begint te wassen heeft vasten het meeste effect. Dat zijn de sapdagen bij uitstek! Tip 2: Als je nog niet weet wat je vandaag zult eten, kijk dan verderop bij de Menutips van de Maan.

Tip 3: Het teken waarin de maan staat geeft aan wat je die dag wel of juist niet moet doen. Kijk bij de maandagen van de dierenriem.

Tip 4: Benieuwd in welk teken de maan vandaag staat? Kijk bij www.astro.com in de linker hoek onderin.

MENU VOOR MAANDAGEN

MAAN-DAGEN VAN DE DIERENRIEM


Op de dagen van volle en nieuwe maan is de hieronder opgesomde uitwerking natuurlijk het sterkst!

OP RAMDAGEN....Is het beter niet teveel naar beeldschermen en naar de televisie te kijken. Je ogen zijn dan gevoeliger dan anders. Dat geldt ook voor je neus, je hersenen en je haar. Een chemische behandeling (verven of permanent) kun je beter uitstellen!

OP STIERDAGEN...Doe je er goed aan de volumeknop wat lager te draaien! Die dagen zijn je mond, keel, kaak, hals en oren gevoeliger dan anders.

OP TWEELINGENDAGEN...Is het prima een lekkere wandeling in de frisse buitenlucht te maken. Spaar die dag je schouders, armen, longen en handen. Doe ademhalingsoefeningen!

OP KREEFTDAGEN...Kun je naast afvallen ook ontgiften. Doe zuinig aan met voedsel en spaar zo je maag, lever en gal. Ook je borst en longen zijn gevoeliger dan anders.

OP LEEUWDAGEN... Mag je geen zwaar werk doen, zoals bijvoorbeeld in de tuin. Spaar je rug en je wervelkolm en denk aan hart en bloedsomloop.

OP MAAGDDAGEN...Is het beste dat je kunt doen lekker in een warm bad met olie liggen, mooie muziek aan en niets anders doen dan bewustworden. Daarmee doe je je zenuwen, je milt en alvleesklier goed.

OP WEEGSCHAALDAGEN...Krijg je misschien een blaasontsteking, want dan zijn de gevoelige plekken de nieren, de blaas, de heupen en het evenwicht. Drink warme kruidenthee. Die dagen functioneren je nier en blaas het best tussen 15 en 19 uur. Maak daar gebruik van door veel te drinken en je zo schoon te spoelen van binnen.

OP SCHORPIOENDAGEN...Zijn de uitscheidingsorganen aan de beurt (bah). Veel fijner is het dat sex op deze dagen prettiger is dan anders. Een vreemde combinatie, deze maantip! Er dreigt gevaar voor schimmelvorming die dag. Maar alcohol richt op deze dagen minder aan dan anders. Neem gerust een glas wijn!

OP BOOGSCHUTTERDAGEN...Moet je de ischias (de grote zenuw van de heup naar de voet) niet teveel belasten. Vermijd zwaar tillen, traplopen en… alcohol die dagen....OP STEENBOKDAGEN...Kun je beter niet joggen. Wel is het goed te zwemmen of lichte gymnastiek te doen. Dat komt omdat je beendergestel en je gewrichten nu gevoeliger zijn. Pas ook op je huid. Compressen op de knie werken op deze dagen beter dan ooit.

OP WATERMANDAGEN...Zijn de onderbenen en de enkels niet zo goed belastbaar als anders. Hoge hakken dus even in de kast en oppassen voor verzwikken. Ook je aders zijn nu kwetsbaar.

OP VISSENDAGENZou de pedicure het druk moeten hebben. Een behandeling zet nu de meeste zoden aan de dijk. Neem vandaag een lekker warm voetenbad als preventie tegen kouvatten en loop niet te veel. Medicijnen, alcohol en drugs werken nu sterker uit dan anders!

MENUTIPS VAN DE MAAN - Maandag:
Eet wit voedsel. Witte groenten zijn witlof, uien (eet ze gestoofd) en zuurkool. Eet bijvoorbeeld witte rijst.

- Dinsdag
Eet rood voedsel. Biefstuk! Rode groenten zijn tomaten en paprika’s. Eet aardbeien als toetje!

- Woensdag
Eet geel voedsel. Mais is een gele groente. Eet kaas in plaats van vlees. Eet patat!

- Donderdag:
Neem paars voedsel, zoals rode kool en bietje. Toetje: rabarber met frambozen en bramen.

Vrijdag:
Eet groen voedsel. Sla en andijvie, appels. Drink groene thee erbij.

Zaterdag
Dan eet je het best zwart voedsel. Drink zwarte thee. Eet kidneybonen, zwarte ketan of kaviaar.

Zondag
Eet oranje voedsel zoals wortels en sinaasappel. Eet pompoensoep of oranje paprika. Neem er een eitje bij!

Laat een reactie achter

[ vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | volgende ]