Reacties uit het oude gastenboek

Laat een reactie achter

[ vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | volgende ]

Geschreven door : Stephanus
Op : 18/08/2007 om 20u54 | Woonplaats :
Hoi Alida,

Je nummer/site heb ik van Carla uit Nieuweschans. En jouw site heb ikm weer doorgespeeld naar een vriendin van mij met klachten; ze moet je zelf maar bellen. Ik kijk net even op je site bij het Kopje ADHD en zie een literatuurlijst staan. Zelf heb ik Adhd en aanverwante artikelen, maar wat ik een heel goed boek vond was: Aandacht, een kopzorg. Over Adhd bij volwassenen. Misschien ken je het, misschien niet, maar ik vond het een openbaring en heb het boek in één ruk uitgelezen. Misschien zou je het kunnen toevoegen op je lijst.

Veel succes met je activiteiten en met vriendelijke groeten,

Stephanus

Geschreven door : Jos
Op : 16/08/2007 om 20u00 | Woonplaats :
He Alida.

Ik ben nog van slag over het openhartig gesprek wat ik met je mocht hebben over seks. Je bent een gaaf mens en je heb veel geduld ( vooral met mij ).
Kom je niet elke dag tegen om met iemand daar zo over te praten.
Ik ga het proberen om er meer vooruit te komen.

Jos.


Geschreven door : Selda
Op : 15/08/2007 om 21u07 | Woonplaats : Grootenbroek
Hoi Alida

De lijsten gelezen en bedankt voor de tips. Niet bij stilgestaan dat dit wel eens de oplossing kan zijn.

Bel je weer.
Selda

Geschreven door : Rolf Spa
Op : 15/08/2007 om 13u41 | Woonplaats : Noord Holland
dag Lidia ..........

hoestermee? hoop alles okay met jou.
gaat het goed met de gezondheid?
en natuurlijk met je bedrijf. heel mooi dat je dit allemaal hebt opgezet.
je zult het wel druk hebben denk ik zo.
hoe is het met het beestenspul?

ik zal echt eens weer bij je langskomen. het is zo'n tijdje geleden alweer.
met mi jis het wel well. alleen verschrikkelijk moe zo af en toe.
ben al bij arts geweest en ziekenhuis onderzoeken. en kan niks vinden.
maar ik ga wel door met mij verder te laten onderzoeken.

wat een narigheid dat met KPN ......... ik hoor nets anders.

Lidia, ik heb je emailadres veranderd.
tot ziens en groet en liefs van Rolf. succes met je mooie consultency bedrijf.


Geschreven door : Herman

Op : 15/08/2007 om 13u11 | Woonplaats :
Dag Alida,

Bericht ontvangen van wijziging email-adres.
Bij deze wil ik u nog hartelijk danken voor de fijne (en vele) positieve feedback


Geschreven door : Iwo
Op : 12/08/2007 om 22u29 | Woonplaats : Belgie
Dag Alida,

bedankt voor je mooie en ondersteunende mail.
Iwo

Geschreven door : Lot
Op : 04/08/2007 om 10u42 | Woonplaats :
Dag Alida,

Jouw opmerkingen over mijn yod hebben mij op een goed spoor gezet en ik heb er de boeken weer eens op nageslagen.
Herlezing van o.a. Karen Hamaker-Zondag's boek over dit onderwerp heeft veel verhelderd over de onrust en spanningen van deze configuratie.
Door de yod-werking op deze manier persoonljk te ervaren en te onderzoeken, wordt mijn kennis over dit onderwerp weer groter.
Dat is de manier waarop ik mijn zoektocht meestal vorm geef.
Het telefonisch consult met jou is daarom zeker waardevol geweest, dank nog daarvoor.

Veel succes gewenst en nogmaals dank.

Hartelijke groet,

Lot C N

Geschreven door : Leo
Op : 31/07/2007 om 20u27 | Woonplaats :
Ik heb vandaag te horen gekregen dat mijn contract inderdaad niet verlengd wordt. Meestal is dit een schrik, voor mij echter een opluchting.

Maar goed ik ga voor het certificaat 70-291. Het zal de derde poging worden, maar als jij zegt dat ik er voor slaag, neem ik dat meteen aan.

Je hebt nl gelijk gehad met mijn werk en met mijn laatste examen.

Bedankt,,

Leo


Geschreven door : Dikker en nog Dikker..

Op : 30/07/2007 om 09u44 | Woonplaats :
Walging over dikkerds komt voort uit angst

Dikke personen worden vaak met misprijzen en vijandigheid bejegend omdat het immuunsysteem van slanke medemensen afwerend werkt bij het zien van corpulentie.

Canadese wetenschappers concluderen na onderzoek dat het menselijk lichaam net zo op dikke personen reageert als op virussen, bacteriën of bedorven voedsel dat tot misselijkheid leidt. "De hersenen zorgen voor een gevoel van walging bij het waarnemen van een dik lichaam omdat dit wordt verondersteld ziek te zijn." De wetenschappers vinden deze reactie volstrekt logisch: "Het sociale onderdeel van ons immuunsysteem is bedoeld om bij anderen tekenen te herkennen die wijzen op ziekte die ons zou kunnen besmetten."


Geschreven door : Let op venus R.

Op : 27/07/2007 om 16u11 | Woonplaats :
Venus retrograde


De planeet Venus loopt retrograde
vanaf 27 juli tot 8 september 2007


Zoals bij alle retrograde perioden van planeten, wordt onze aandacht in deze periode naar binnen gericht, en in dit geval op Venuskwesties in ons leven. Onze relaties, vriendschappen, onze fysieke en emotionele behoeften aan liefde en voeding, onze waarden, eigenwaarde, allemaal Venus thema's die in deze tijd ‘ondergronds' gaan en voor het nodige tumult kunnen zorgen.

De planeet Venus hoort bij de dierenriemtekens Stier en Weegschaal. De verbinding met Stier hoort bij de instinctieve, sensuele, fysieke kant van Venus. Venus geniet van wat ons goed doet, prettig voelt, goed smaakt, fijn is op een instinctief niveau. De relatie met Weegschaal heeft betrekking op de meer beschaafde, sociale en culturele kant van Venus. Moraliteit, wat mag wel en niet volgens culturele normen, wat is sociaal gewenst en acceptabel, beleefd, juist. Ook de relatie van Venus met ‘goede smaak', kunst en cultuur, idealen van beschaving in de omgang met elkaar, heeft te maken met de Weegschaal-kant van Venus.

In de oude culturen wisten ze dat tijdens de retrograde-periode de ‘andere kant' van Venus aan de orde is. ‘Monsters' kunnen bovenkomen, in de zin van onderdrukte Venusbehoeften, behoeften die we hadden maar niet kregen of niet wilden zien. In de Mayacultuur werd Venus in plaats van Godin van de liefde, in deze tijd Godin van de oorlog, en in deze tijd werden legers op pad gestuurd. Ook uit andere culturen kennen we bloedige riten, waarin strijd, dood, offers en wederopstanding plaatsvonden.

Als je je horoscoop kent, kun je zien welk gebied Venus bestrijkt. De tegenkant van Venus komt boven. Mogelijk dat we in deze tijd ook anders omgaan met beslissingen of keuzes. Als we eerst heel weloverwogen te werk gingen, doen we dat nu misschien meer instinctief en vice versa. Kanten van onszelf die normaal niet zichtbaar zijn, kunnen nu boven komen.

Het retrograde gebeuren vindt grotendeels onbewust plaatsvindt en als Venus weer direct loopt, kunnen we pas geleidelijk aan gaan merken wat zich in ons heeft afgespeeld en mogelijk veranderd is. Het zal ook niet zozeer pure informatie zijn, maar een diepgelegen en instinctief weten dat in ons handelen naar buiten kan komen. Toch is het toch ook een goede tijd om ons te bezinnen op wat onze persoonlijke en creatieve behoeften zijn en waar we die aan ontlenen. Evenals onze behoeften aan liefde en voeding en in hoeverre we deze in ons leven kunnen geven en ontvangen. Misschien dat we hier, vanwege eerdere ervaringen, nog een en ander op te ruimen hebben. En daarna onze Venus op een hoger niveau kunnen leven.

Het hele gebeuren beïnvloedt uiteraard zowel ieder van ons persoonlijk als de aarde als geheel. Kwesties van (internationele ) relaties zullen een rol spelen, diplomatiek zijn of niet, integriteit

Korte termijn geokosmologie

We komen nu in de tijd waarin de invloed van Venus retrograde een rol gaat spelen. Op 27 juli draait Venus schijnbaar van richting vanaf de tweede graad van Maagd. Venus blijft dan tot 8 september retrograde lopen. De Amerikaanse aandelenmarkt binnen 12 handelsdagen van de retrograde draaiing van Venus heeft een 78% correlatie met het draaien van primaire of langere handelscycli wat voor aanzienlijke prijsomslagen kan zorgen. Maar niet allen aandelen zijn beïnvloedbaar voor dit geokosmische gebeuren. Alle markten kunnen belangrijke turns maken rond die tijd want Venus heerst over waarden en allerlei bezittingen. Venus heeft nog specifieker betrekking op geld en valuta’s. En zoals veel lezers weten worden valutakoersen beïnvloed door renteveranderingen die op zichzelf een respons of gevolg zijn van echte beleidswijzigingen door de werelds centrale banken. Een blik op de valutagrafieken nu we de Venus retrograde periode ingaan leert ons dat de Euro bezig is nieuwe allerhoogste niveaus ooit ten opzichte van de US Dollar te boeken en dat de Dollar op zijn beurt dichtbij zijn langeretermijn laagteniveaus verkeert. De Venus retrograde suggereert dat deze valuta’s best wel eens snel kunnen gaan beginnen aan een beweging tegen de trend in. .

Op het persoonlijke niveau heerst Venus ook over relaties, verbonden en hartsaangelegenheden. Oude liefdes komen weer in beeld. Of nieuwe liefdesinvloeden komen iemands leven binnen die oude patronen laten herleven die men nog niet onder de knie heeft. Als je liefdesleven met een ander de laatste tijd lekker op rolletjes verliep, wees dan nu op je hoede. Het kan zomaar omslaan en bergafwaarts gaan. Aan de andere kant is het nu, als een relatie de laatste tijd problematisch verliep, mogelijk dat misverstanden worden opgehelderd en de relatie de liefdes- en/of gelegenheidsdraad weer oppakt. Op weer een ander niveau heerst Venus over aankopen en veranderingen in iemands uiterlijk. Venus retrograde is geen goede tijd om grote aanschaffen te doen of je uiterlijk een heel nieuwe ‘look’ te geven. De kans is groot dat je de aankoop later weer ongedaan wilt maken of van je nieuwe uiterlijk afwilt.


Langetermijngedachten
Verandering. Dat is het sleutelwoord dat we aan Uranus verbinden. In het geval van de komende 6-7 weken retrograde bewegende planeet Venus kunnen we veranderingen tegemoet zien op het gebied van geld (en liefde). Dit is een periode waarin centrale banken zich realiseren dat hun een monetaire politiek anders moet en dus switchen ze van coulant (lage of stabiele rentes) naar beperkend (hogere rentes) of vice versa. Deze beslissingen worden vaak ingegeven door de inflatie-interceptie. Als men denkt dat de prijzen oplopen of dat gaan doen vanwege onverwachte economische groei, dan nemen centrale banken vaak stappen om de trend af te remmen door de rentes te verhogen die binnen hun macht liggen.

Laat een reactie achter

[ vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | volgende ]